Tajusin sen suurimman syyn, miksi firmoillani on mennyt niin hyvin

Koronakevään aikana monet asiat olivat kiellettyjä. Tällaisena aikana, varsinkin palveluyrittäjälle, tuotteistaminen ja markkinointi ovat tärkeitä. Me jouduimme perumaan kaikki kevään workshopit, minkä seurauksena menetimme 27 000 euron lipputulot, ja tietenkin mainosrahat on käytetty ja niitä ei tietenkään saa takaisin. Kevään aikana autoin paljon sisäpiiriläisiä siinä kuinka palvelut siirretään verkkoon.

Huomasin itse jo ensimmäisiä videoita tehdessäni, että olen opettanut tätä jo viisi vuotta: älä rakastu omaan tuotteeseen vaan rakenne oma bisnescore (miten voit palvella, mitä olet oikeasti tekemässä ja oman itsensä tunteminen). Olen puhunut myös tuotteiden evoluutiosta, jossa mikään ei ole pysyvää, vaan meidän pitää aina rakentaa tuotteita. Näistä...

Jatka lukemista...

Mikä toimii nyt? Passiivista tuloa autoresponderilla

Tällä kertaa käymme hieman läpi markkinoinnin automaatiota. Kerron sinulle minkälainen systeemi itselläni on toiminut hyvin, ja mikä kannattaa mallintaa.

Kun sinulla on useita tuotteita, kuten henkilökohtaisia valmennuksia, verkkovalmennuksia tai esimerkiksi ryhmiä, voit hyödyntää tätä systeemiä. Toki tämä toimii myös liidihankintaan, mutta kaikista parasta tietenkin olisi, jos sinulla on kokonaistuotteisto. Ideana on saada automatisoida liidihankinta sekä myynti, jolloin asioita tapahtuu silloin kun nukumme. Olen tehnyt tätä AFT:n puolella.

Karkeasti ottaen tämä lähti siitä kun noin viisi vuotta sitten rakensin ensimmäisen opt-in + autoresponder + myyntisivun rullahommille. Ja alle vuodessa rakensin myyntiä yli 100 000 euroa. Sama opas ja opt-in-sivu pyörii edelleen ja tuottaa erittäin hyvin. Kun sinulla on yksi opt-in-sivu, joka...

Jatka lukemista...

Älä tule huijatuksi – live stream

Koronakevään aikana moni yrittäjä siirsi palveluitaan nettiin. Minkä seurauksena yrittäjät saattoivat helposti tulla huijatuksi, kun isot tuotantofirmat tarjosivat pienyrittäjille kalliita live-stream paketteja, joihin paniikki-tilanteessa saatettiin helposti sortua. Jos tulot ovat kymmeniä ja kymmeniä tuhansia tai satoja tuhansia, niin silloin voidaan ottaa tällaisia palveluita. Mutta pienyrittäjänä, älä sorru näihin palveluihin.


Gary Vaunerchuck sanoo, että jos mainosbudjettisi on alle 5 000 euroa kuukaudessa, niin silloin sinä + puhelin on riittävä. Itselläni on iPhone 7, Rhode ja SmartMice mikit sekä valaistukseen tarvittavat välineet. Yleensä en edes käytä valoja, sillä teen videot päivällä, kun saatavilla on luonnon valoa. Olen itse tehty 1,6 miljoonaa euroa. Joten pärjäät hyvin puhelimella ja noin sadan...

Jatka lukemista...

Miksi sana EI on ehkä se tärkein sana aikaansaamisessa

Onko to do-lista pidempi, kuin mitä kalenterissa on tilaa? Tuleeko aloitettua uusia projekteja vähän väliä? Kun on paljon tekemistä ja projekteja, saattaa mieli sumentua eikä tiedä mihin tarttuisi oikeasti. Olen itse huomannut tämän, sillä itselläni on kolme eri yritystä. Teenkin itse joka päivä niin, että aloitan tyhjältä ruutupaperilta, johon priorisoin päivän asiat. Pitää kuitenkin muistaa, että ennen priorisointia täytyy käydä kaksi asiaa läpi. Jos alamme vain priorisoimaan meidän to do-listoja, niin se ei vain toimi. Jos priorisoimme tehtäviä, on siitä seurauksena paralyysi, kun huomaanne, että saimme tehtyä nämä tehtävät, mutta nuo kolme jäi tekemättä. Tästä seuraa fokuksen menettäminen, ja aikaansaamisesta tulee heikkoa.

Jotta voimme sanoa ei, meidän on...

Jatka lukemista...

Ainoat kolme teknistä kokonaissysteemiä

Käydään tänään läpi kolme perussysteemiä: rakennatko itse palasista, otatko vain yhden palasen ja käytät  tämän lisäksi ilmaisia palveluilta vai otatko kokonaissysteemin. Mikä näistä on paras? Itsessään kysymys on väärä, sillä kaikki riippuu siitä missä tilanteessa sinun bisnes tällä hetkellä. Valtaosa teistä, jotka luette tätä kirjoitusta on siinä pisteessä, että olette saaneet bisnekset pyörimään, mutta välttämättä nykyinen systeemi ei enää palvele teitä. Tämän takia suurimman osan tulisi päivittää systeemit. Aloittelijoiden taas tulisi vain aloittaa jostakin, joten käydään tänään läpi mistä kannattaa aloittaa, kun haluaa tehdä kaiken ilmaiseksi ja missä vaiheessa kannattaa...

Jatka lukemista...

Rahaa tulee, mutta se menee

Monella yrittäjällä on se tilanne, että rahaa, mutta se myös häviää. Vaikka yrityksen tulot ovat suht tasaista, niin käteistä ei kuitenkaan ole. Yrityksen alkuvaiheessa tavoitteena on tietenkin saada rahaa jostakin, mutta kun yritystoiminta kehittyy ja siirrytään taaperovaiheeseen, täytyy ruveta hallinnoimaan niin rahaa kuin tuotantoa ja kuluhallintaa. Esittelen seuraavaksi neljä steppiä miten rahaa pitää ajatella ja käsitellä.

 

1. Rahantekosysteemi

Tämä on kohta jota pitää kehittää jatkuvasti, vaikka yritys olisi isokin. Meillä pitää olla ennustettava tapa tehdä rahaa, mihin pystymme itse suoraan vaikuttamaan. Tietenkin on kausivaihtelua, mutta tässä kaksi steppiä, joita tulee ajatella rahanhallinnassa.

Ensimmäisenä sinulla tulee olla kokonaistuotteisto (front line, main line, back end sekä jokaisessa...

Jatka lukemista...

Case-esimerkki: Vartissa 2990 e + alv laskutus

 

Tänään haluan käydä kanssanne läpi erään case-esimerkin, jonka avulla pystyin tekemään vajaa 3000 euroa alle vartissa. Toivon, että pystyt ottamaan tämän käyttöön itsekin tämän kirjoituksen jälkeen. En ole itse keksinyt tätä, vaan olen rakentanut systeemini opiskelemalla.

Sain sähköpostiini mailin yritykseni liidilomakkeelta. Yrityksen nettisivuilla on siis liidilomake, joka on yksi osa funnelia. Tämä liidilomake ei ole pelkkä yhteydenottosivu, jossa kehotettaisiin ottamaan vain yhteyttä. Se on kuin myyntisivu, jossa myydään jotain ja joka sisältää samat stepit kuin myyntisivu. Sen tarkoituksena on hakea liidiä sekä pohjustaa myyntiä. Ja sinulla tulisi olla tällainen liidilomake.

Henkilö, joka otti tämän lomakkeen kautta yhteyttä, oli aikaisemmin nähnyt Facebookissa...

Jatka lukemista...

Ostatko some tai Google mainontapalveluilta?

Jos ostat esimeriksi Google mainontapalvelua, niin tämä kirjoitus on sinulle. Jaan seuraavaksi kolme tärkeää vinkkiä, ettet hukkaa rahaa tulevaisuudessa. Olen tavannut monta ihmistä, jotka ovat ostaneet erilaisia palveluita, jotka mielestäni ovat olleet ryöstöjä. Haluan korostaa, etten missään nimessä halua mustamaalata ketään, mutta nämä seuraavat asiat tulisi olla kunnossa, jos työskentelet mainostajan kanssa etkä vain häviä rahaa. Mainonnan tarkoitus on parantaa bisnestä, emmekä halua siis hukata rahaa!


Konkreettinen tavoite

Ensimmäisenä mainonnalle tulee asettaa konkreettinen tavoite. Sen tulee myydä jotain. Mikäli haluat kasvattaa vain brändiä ilman myyntitavoitetta, et tarvitse tähän mainostoimistoa. Tässä tapauksessa julkaiset videoita tai tekstejä, ja boostailet näitä Facebookissa.

Kun...

Jatka lukemista...

Päiväkirjaa Frank Kernin koulutuksesta

bisness palveluyrittäjä Jan 14, 2021

Olin vuonna 2019 Miamissa Frank Kernin koulutuksessa, jonka aiheena oli skaalaaminen. Koulutuksessa katsottiin yrityksen edellistä vuotta kuin myös viimeistä viittä vuotta. Katsoimme asioita bisneksen ulkopuolelta sekä selvitimme mitä asioita voimme automatisoida, jotta voimme tuplata ja sen jälkeen triplata jne. Näiden lisäksi kävimme myös sisältöä läpi. Teimme analyysejä mitkä sisällöt ovat vetäneet hyvin, viittaillaan ristiin, entä mitkä ovat toimineet pitkällä tähtäimellä siten, että ne eivät ole tuottaneet pelkästään klikkejä vaan ovat tuoneet maksavia asiakkaitakin. Katsoimme myös myyntiprosessia läpi; mitkä ovat niitä pieniä juttuja, jotka tekevät kauppaa. Mikä johtaa kiinnostuksesta ostamiseen.

Tämän tekstin myötä haluan korostaa seuraavia asioita:...

Jatka lukemista...

Kuinka tein tunnissa 645e + alv

palveluyrittäjä Jan 09, 2021

Tein kerran live stream-testin, jonka aikana vedin 60 minuutin fysiikkatreenin. Treeni oli rakenteeltaan samanlainen mitä olen vetänyt aikanaan mm. Fressillä. Tuolloin tästä tunnista korvaus oli 42 euroa ja arvonlisävero siihen päälle. Mutta tällä testillä sain reilun 40 euron sijaan yli 600 euroa, miten tämä on mahdollista?

Kaikki lähti puhtaasti siitä, että halusin vain testata miten live stream tunti voisi toimia, joten myin linkkiä treeniin 9 euroa kappaleelta. Paikan päällä treeneissä oli 8 treenaajaa minun sekä Eveliinan lisäksi, ja tämän lisäksi nettiyhteyden päässä olevat kotitreenaajat.
Treeniä varten olin vuokrannut tilan, jossa vedimme treenin, tämän lisäksi loin nettiin kassan, jonka kautta laskutus tapahtui ja Youtuben puolelle loin piilotetun linkin, jonka sai maksua vastaan ja mitä kautta pystyi...

Jatka lukemista...
1 2 3
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.