Matkani tähän asti

Matka nykyiseen työhöni alkoi luettuani Esa Saarisen Länsimaisen filosofian historian 14-vuotiaana. Siitä asti olen kysynyt itseltäni kysymyksiä ja löytänyt uusia vastauksia. Kysymykset eivät ole loppuneet vieläkään.

tfile_pic_menu1Toimin vuosina 2000 ja 2001 peruskoululla opetustehtävissä. Koin suurta täyttymystä nähdessäni uuden oppimista ja kehittymistä oppilaissa ja ennen kaikkea itsessäni. Sain myös hyödyllisen katsauksen työyhteisöön ja sen toimivuuteen. Olin ollut aiemmin töissä tehtaassa, jonka autoritäärisestä johtamismallista ei kannata puhua.

Puoli vuotta sopimussotilaana Suomen armeijassa opetti minulle paljon autoritäärisestä johtamisesta: miten se toimii, mitä hyötyjä siitä on ja toisaalta, miten se rajoittaa luovuutta ja kasvamista. Samalla työskentelin itsenäisenä myyntiedustajana useassa yrityksessä.

2003 aloitin opinnot Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Omalla ajallani luin psykologiaa: en perinteistä freudilaista vaan Franklin ratkaisukeskeisiin teorioihin pohjautuvia teoksia. Lisäksi jatkoin jo vuosia kestänyttä kiinnostustani ravintoon ja fysiologiaan. Parin vuoden kuluttua valmistuin personal traineriksi ja perustin oman yritykseni. Yrittäjyys on opettanut ottamaan täyden vastuun teoistani ja käyttämään työkaluja, jotka toimivat teorian lisäksi käytännössä. Samaan aikaan aloitin opiskelut life coachiksi. Valmistuminen kokosi palaset yhteen ja löysin oman elämäntieni. On aika nähdä, etteivät ihmiset ole koneita. Meillä on ajatukset, tunteet ja keho ja kokonaisuus on paljon enemmän. Toimin katalyyttinä haastaen vanhat rakenteet ja ajatusmallit. Kannustan ja autan etsimään uudet tavat toimia ja kasvaa.

Olemme kehittyneet suurin harppauksin viime vuosikymmeninä, mutta nyt näytämme tulleen tasanteelle. Se on luonnollista. Nykyinen tapamme ajatella on palvellut meitä hyvin, mutta ei enää tuota haluttuja tuloksia. Kun vanha tapa toimia ja ajatella on antanut kaikkensa, on aika kasvaa eteenpäin, tehdä jotain uutta. Olemme käyttäneet mieltämme erittäin tuloksekkaasti mutta unohtaneet kehomme, tunteemme ja toimintamme syvemmän tarkoituksen. Voimme muuttaa kaiken ja luoda uuden sadon. Kynnetään tämä pelto ja kylvetään uudet siemenet.

0
Connecting
Please wait...
Send a message

Sorry, we aren't online at the moment. Leave a message.

Your name
* Email
* Describe your issue
Login now

Need more help? Save time by starting your support request online.

Your name
* Email
* Describe your issue
We're online!
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?